Resum de l’activitat al web i les xarxes de Montblanc Medieval (abril-juny 2022)

La Setmana Medieval de Sant Jordi, el Respira Montblanc Festival i les activitats de #Safrània365 principals motius d’interacció

L’Oficina de Turisme de Montblanc presenta el segon informe de l’any sobre l’activitat al web i les xarxes de la marca Montblanc Medieval. En aquest cas es refereix al segon trimestre, d’abril a juny.

Què s’ha analitzat?

S’han tingut en compte set principals canals de comunicació que utilitza l’Oficina de Turisme de Montblanc per posicionar la destinació turística:

 • el web de promoció de la destinació turística
 • la presència a Google Maps
 • la difusió de butlletins a través de Mailchimp
 • l’activitat a Wikiloc
 • l’activitat a Facebook
 • l’activitat a Instagram
 • l’activitat a Twitter

Aspectes a tenir en compte del segon trimestre de 2022

Durant la primavera de 2022 el nombre de cerques, interaccions i campanyes promogudes des de l’Oficina de Turisme de Montblanc tenen a veure amb quatre esdeveniments de diferent incidència turística:

 • La Setmana Santa: enguany ha estat a mitjans d’abril.
 • La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi: des de sempre és un gran dinamitzador de les consultes al web i de l’activitat a les xarxes.
 • L’estrena del Respira Montblanc Festival: una nova activitat al maig que ha despertat interès.
 • Les activitats de #Safrània365: iniciades a l’abril.

www.montblancmedieval.cat

Aquest web és un gran portal de la destinació turística. El segon trimestre acostuma a ser el d’una activitat més intensa i s’han incrementat totes les xifres respecte al trimestre inicial. A l’abril hi va haver un gran augment de les sessions per influència de la Setmana Medieval. Les visites guiades han tornat a ser el concepte més consultat seguit pel Respira Montblanc Festival.

Oficina de Turisme de Montblanc a Google Maps

La cerca més habitual dels usuaris és la ubicació de l’Oficina de Turisme. Això els porta a fer consultes directes al web o a trucar i informar-se. En aquest cas, l’activitat ha estat molt intensa a l’abril per efecte de la Setmana Medieval. És curiós veure en els temes de recerca que “fira medieval” segueix sent habitual malgrat l’esforç per posicionar la marca Setmana Medieval.

Difusió de butlletins a través de Mailchimp

L’Oficina de Turisme de Turisme de Montblanc utilitza periòdicament aquest canal per informar de les activitats que es desenvolupen a la destinació. També per difondre les activitats turístiques que s’organitzen

Aquest trimestre ha baixat el número de butlletins ja que en el primer hi va haver molta activitat per programa Batalla Monumental. Les activitats de #Safrània365 i el Respira Montblanc Festival s’han divulgat amb èxit a través de Mailchimp.

Wikiloc

Enguany l’Oficina de Turisme de Montblanc ha activitat aquest compte amb l’objectiu de visibilitzar rutes senzilles al terme de Montblanc i potenciar l’activitat a l’aire lliure donant valor a l’entorn natural. Estan pensades per a que tot tipus de públic les pugui gaudir. Són recorreguts marcats pel propi equip de l’Oficina de Turisme.

Durant el segon trimestre s’han compartit quatre propostes per a un total de 13. L’evolució de les xifres està sent molt positiva i aquesta eina és agraïda pels usuaris. Les rutes senzilles són les que tenen més consultes.

Facebook

La comunitat de Montblanc Medieval a Facebook, amb més de 16.000 seguidors, és la més extensa entre les tres xarxes on més s’interactua. I situa Montblanc entre les destinacions catalanes amb més seguidors.

A l’abril hi va haver un gran increment d’interaccions gràcies a la Setmana Medieval.

Instagram

A la xarxa d’Instagram Montblanc està des de fa anys entre les principals destinacions del país i actualment passa dels 12.000 seguidors. Les publicacions i històries relacionades amb la Setmana Medieval van ser les que més abast van aconseguir.

Twitter

L’activitat en xarxa és menor que en les altres dues. Durant el segon trimestre de 2022 les dades han estat prou satisfactòries, especialment concentrades a l’abril.

L’article i el recull de dades han estat realitzats per l’equip tècnic de l’Oficina de Turisme de Montblanc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s